Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A fertőtlenítés menete

A fertőtlenítés menete

A Covid-járványügyi helyzetre tekintettel kiemelten fontos a környezetünk fertőtlenítése. Az alábbi higiénés szabályokra kell figyelemmel lennünk.

Környezet higiénéje

A gyermekek számára folyamatosan tiszta környezetet kell biztosítani, ezért azokon a helyeken, ahol a gyermek hosszabb időt eltölt, ajánlatos naponta takarítani. A takarítás a felületek nedves letörlését és feltörlését jelenti, mert a száraz portörlés a levegőben „felveri” a port, és azzal együtt a felületeken lévő baktériumokat, vírusokat (mikrobákat).

Ajánlott különböző színű törlőkendőket használni, az adott színt mindig ugyanazon a felületen szabad csak használni.

JAVASLATUNK

  • ZÖLD színű törlőkendő
    Konyhai felületek, étkezőasztal, konyhai munkapult.
  • KÉK színű törlőkendő
    Bútorok, használati tárgyak: pl. asztal, szék, szekrény teteje, ajtókilincs, ablakpárkány, telefon polc, számítógép klaviatúra, egér, stb.
  • SÁRGA színű törlőkendő
    Minden ami „vizes”: mosdókagyló, fürdőkád, az ezekhez tartozó vízcsapok.
  • PIROS színű törlőkendő
    Minden, ami erősen szennyezett, pl. WC ülőke, WC tető.

Takarításra, mosogatásra szivacsot használni nem szabad, mert a szivacs apró pólusaiban minden szennyeződés benne marad, azt onnét kimosni nem lehet. A törlőkendőket használat után ki kell mosni, majd meg kell szárítani. A járófelületeket nedves moppal fel kell mosni.

 

Porszívózás a szőnyegek/kárpitok tisztán tartására

A gyermek porszívózás alatt ne tartózkodjon a helyiségben. A porszívózásra, csak HEPA filterrel ellátott porszívó alkalmas, amely használat közben nem fúj vissza port.  A porgyűjtő kancsót/zsákot minden használat után ki kell üríteni, és ki kell mosni a porszívó mosható filtereit, és a porgyűjtő kancsót/zsákot is.

A porszívó használata után kell a felületek nedves letörlését elvégezni. Takarítás után alaposan ki kell szellőztetni a helyiségeket. 2-3 óránként napközben is érdemes szellőztetni legalább 5 percig.

 

Kézzel történő mosogatás

Étkezések után a tányérokat, poharakat, evőeszközöket, edényeket el kell mosogatni. Ha az étkezést követően azonnal nem lehet elvégezni a mosogatást, az edényekbe, edényekre minél melegebb vizet kell engedni, hogy az edényen megmaradt ételmaradékon ne tudjanak elszaporodni a mikroorganizmusok (baktériumok, gombák).

A kézi mosogatást folyóvíz alatt kell végezni, bármilyen típusú folyékony mosogatószer megfelelő erre a célra. A mosogatásra mosogató kendőt kell használni, szivacsot használni nem szabad. Ráégett ételmaradék eltávolítására a súrolószer használata megengedett.

Az edényeket, evőeszközöket törölgetni nem ajánlott, edénycsöpögtetőn hagyva kell azokat megszárítani, majd szekrénybe elrakni, hogy ne porosodjanak.

 

Mosogatógép használata

Abban az esetben, ha rendelkezésre áll mosogatógép, a gépi mosogatás 60 °C-on történjen. Gépi mosogatás előtt az edények felületéről a darabos szennyeződéseket el kell távolítani. Bármilyen erre a célra kapható mosogatótabletta használható a mosogatógépben.

 


Kezdőlap